Topptipset 11/10-24

Det är en viktig fredag för blågul del. Jon Dahl Tomassons nybygge står inför sin viktigaste match hittills när färden bär till Bratislava. Nations League dominerar kupongen som både erbjuder ett par smakfulla spikar och ett par riviga rensare!

Spela gärna Topptipset tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr.  Läs mer om hur Topptipset fungerar här.

⏰  Spelstopp Topptipset: 20.44
📈  Radförslag: 108kr

1. Slovakien – Sverige 1
Sveriges gruppfinal mot Slovakien i Bratislava blir föga förvånande ockuperad av gula väggen som tippar med hjärtat. En match där Tomasson inte kan förlita sig på Gyökeres och Isaks fina samarbete då den sistnämnda saknas. Däremot är Lindelöf tillbaka och även Hugo Larsson har övertalats efter kaoset kring honom i senaste samlingen. Känslan är emellertid att lite spets saknas och då bör det bli tufft mot ett Slovakien som har tagit lite steg de senaste åren. Värdnationen gjorde det som bekant strålande i EM och här har Falkarna ett strålande truppläge sånär som på skadade Ivan Schranz. Med värdet till vänster säger hjärnan, dessvärre, spiketta på Národny futbalovy stadión.

2. Ungern – Nederländerna X
Det var ingen vidare samling i september med ungerska ögon. Gulaschgubbarna blev pulveriserade i Tyskland och lyckades inte få hål på Bosnien i den egna soppskålen. Inför helgen kan Marco Rossi trycka på att Ungern brukar vara som bäst när de tar emot elefanter i Budapest. Nederländerna lirade dubbla sjöslag på brandgult gräs under första NL-samlingen, det gav vinst mot boysen från Balkan och delad ära mot tyskarna. Koopmeiners, de Jong, Schouten, Veerman, Aké och Timber är nu en saknad sextett som inte kan viftas bort. Med högtryck på holländarna ska vi försöka fälla dem. Rubbet in!

3. Bosnien – Tyskland 2
Bredden i Tyskland är svårslagen. Deniz Undav är ett exempel på alla kaniner som Julian Nagelsmann har i hatten. 28-åringen fick endast beträda sommarens EM-matta i sju minuter, när chansen gavs i Nations League var Stuttgart-anfallaren matchens lirare med direkt inblandning i båda baljorna mot Holland. Därtill har Wirtz sett snuskig ut i höst så Die Mannschaft behöver inte oroa sig över att Thomas Müller lagt landslagsdressen på hyllan. Bosnien har inte någon större bredd, Balkans blågula representant har inte råd med att båda halvsvenskarna Hadzikadunic och Ahmedhodzic satt sig på tvären och ej medverkar. Ett plus ska ex-helsingborgaren Armin Gigovic och company ha för att de slet sig till en mållös pinne i Budapest. Tvåan är oerhört trolig men det vore inte dumt att knuffa in ett stödhjul i form av ett kryss för den med stor plånbok. Nuvarande 86 prollar på tyskarna är onekligen i saftigaste laget.

4. Island – Wales X
Wales fick en fin start på Nations League-spelet med fyra poäng från mötena med Montenegro och Turkiet. Rent spelmässigt övertygade britterna mot de sistnämnda hemma i Cardiff (0-0) medan 2-1-segern borta mot Montenegro knappast var rättvis. På främmande gräs har britterna normalt svårt att få till det och även om mer klass finns hos Wales jämfört med hos Island blir det knappast någon lätt match i Reykjavík. Island har lyft sig något sedan Åge Hareide tog över och en spelare som Orri Óskarsson är inte minst ett namn att lägga på minnet. Därtill finns Gylfi Sigurdsson sedan en tid med i truppen. Jämnt och målsnålt är ingen vild gissning på vulkanön. Krysset går först, täck upp om råd.

5. Ukraina – Georgien 1
Sommarens äventyr renderade i ett resultat av vardera valör i gruppen för både Ukraina och Georgien, de sistnämnda avancerade på bättre målskillnad. Inbördes har de blågula ett övertag men samtidigt har de rödvita aldrig varit på samma nivå som nu. “Kvaradona” och company imponerade i september genom att fullt rättvist fälla både albanerna borta och tjeckerna hemma. Ukraina stöp i både Prag och på neutral plan trots starka offensiva insatser, utan målspottaren Dovbyk som nu är åter i bruk för Sergej Rebrov. Med gott hopp om böljande boll tillämpas gaffeln.

6. Tjeckien – Albanien 1
Böljande boll är något som uppskattas i hockeyfrillans hemland. I EM innehöll samtliga av Tjeckiens matcher broderligt måleri, oftast fler mål för motståndarna än för Ivan Haseks herrar. Samma visa vankades i första NL-samlingen när tjeckerna åkte på en rungande propp i Tbilisi innan man revanscherade sig mot Ukraina när Pavel Sulc visade att Putte Schick inte är oumbärlig. Albanien visade ingen lust eller spets alls senast mot Georgien, 0.14 i xG hemma i Tirana var ett lågvattenmärke. Örnarnas enda vinst på bortaplan under de senaste tre åren kom på Färöarna, då slår man ur gruvligt underläge i de tusen spirornas stad. Nuvarande 50 procent på ettan är tacksamt.

7. Turkiet – Montenegro 1
Ingen kan anklaga Montenegro för att ha god hand med Fru Fortuna. Att Balkans blodröda brödraskap drog dött mot Wales senast var allt annat än rättvist. Krstovic, Jovetic och Mugosa spräckte samtliga tånaglar i sin iver att överlista den flaxartade fantomen Darlow i drakburen. Vi får hoppas på retroaktiv utdelning för montenegrinerna i Samsun med tanke på att de flesta tycks ta turkarna för givna vinnare. Kebabsvarvarna lyckades inte vinna motsvarande möte i kvalet mot Qatar och prestationen i Cardiff för en månad sedan var direkt skamlig. Gjuten helgardering!

8. Waterford – Drogheda 1
Från mört kött av ädlaste åsna till irish white pudding. Waterford har lagt ankare i Premier Divisions mellersta skikt med sin motorvägsfotboll. 7-2-7 lyder hemmafacit för vattenvurmarna inför dusten med desperata Drogheda. The Turks agerar nästjumbo och löper en överhängande risk att tvingas kvala för att hänga kvar i finrummet. Formen talar för att Drogheda ska lyckas kravla sig kvar, senaste fem tävlingsmatcherna har renderat i trippla triumfer samt två splittpotter. Ettan först, tvåan sedan.

Stugans superspik!

⚽️  Slovakien
Sverige målas upp till favoriter av tipparna efter förra samlingens fina artisteri från Gyökeres och Isak. Med den sistnämnda borta är det dock felaktigt mot ett kompetent Slovakien. Värdet faller tydligt till vänster i Bratislava och då får, dessvärre, Slovakien utnämnas till kupongens bästa spik.

Stugans kupongrensare!

💥  Montenegro
Ingen som såg Turkiets tafatta insats mot Wales kan komma på tanken att förlita sig på dessa syltryggar. Ensiffrig procent på Montenegro är en ljuvlig pralin till fredagstacosen.

108 rader
1. Slovakien – Sverige 1
2. Ungern – Nederländerna 1×2
3. Bosnien – Tyskland 2
4. Island – Wales 1×2
5. Ukraina – Georgien 12
6. Tjeckien – Albanien 1
7. Turkiet – Montenegro 1×2
8. Waterford – Drogheda 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100