Topptipset 18/10-24

Äntligen! Det är slut på veckans skräpbongar med 1,02-oddsare på halva lappen. Fredagen kommer lastad med en hel del intressant fotboll från flera av världens vassaste ligor. Spelvärdet är också trevligt med skrälldrag i Spanien samt Belgien!

Spela gärna Topptipset tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr.  Läs mer om hur Topptipset fungerar här.

⏰  Spelstopp Topptipset: 20.29
📈  Radförslag: 108kr

1. Leeds – Sheffield United X
Elland Road gästas av The Championships enda förlustfria förening. Sheffield United har kammat in sex segrar samt tre oavgjorda resultat med sin väloljade organisation. De så kallade Stålmännen har en defensiv av, ja järn, som endast sett tre bollar passera in i eget nät. The Blades har negativa underliggande nuffror, det har även Leeds. De hemmahörande Påfåglarna har dock bara förlorat en fight, orättvist var det mot toppkonkurrenten Burnley. Till The Peacocks nackdel talar truppstatusen, bland gubbarna i rehabrummet finns stjärnan Daniel James. Bred blick ögonaböj.

2. Dortmund – St. Pauli 1
På Signal Iduna Park kvittar det om lotsen heter Klopp, Terzic eller Sahin. Förmodligen hade den gula väggen till och med gapat på Lars Lagerbäck till den milda grad att den trötte norrlänningen hade blivit en sång- och dansman. De senaste sex tävlingsmatcherna här hemma har renderat i 26(!) nätrassel för Borussia Dortmund som givetvis vunnit samtliga av dessa duster. Något trendbrott ligger inte i korten när nykomlingen St. Pauli kommer på besök. På sex rundor har dessa hipsters skrapat samman fyra pinnar, fyra förluster, fyra fullträffar. Spik!

3. Alavés – Valladolid 1
3-0 i ändalykten speglade inte Alavés insats mot Barcelona. Hade inte måldoktorn Lewa sprayat in ett hattrick hade skägget varit jämnare på Estadio Mendizorrotza. I övrigt har de blåvita baskerna gått obesegrade i sitt fort, faktum är att endast Barca och Sociedad vunnit här sedan julafton 2023. Valladolid brukar ha svårt både här och hemmavid mot Alavés, höstens trend talar inte för någon annan visa under fredagen. Riktiga Ronaldos arvingar har släppt in 15 bollar på sina fyra utflykter, defensiven blir inte tightare av att brassebacken Lucas Rosa befinner sig i utvisningsbåset. Nuvarande 56 prollar på ettan är taget.

4. Monaco – Lille 1
Det är inte varje dag något annat lag än PSG toppar Ligue 1. Parisarna är obesegrade men lirar ändå andrafiolen bakom Monaco som kammat in 19 av 21 möjliga pinnar. Monegaskerna har förvisso haft en skopa flax, som senast mot Rennes när Ben Seghirs individuella aktioner skar upp ett hål i väven mellan den underliggande statistiken och iskalla fakta. Lille aspirerar också på en framskjuten placering efter att ha inkasserat trippla triumfer, inklusive en CL-skalp mot självaste Real Madrid. När Ben Seghir och Jonathan David mäter svärd tillämpas gubbgarderingen!

5. Beerschot – Anderlecht 2
Tio omgångar in i Jupiler League ligger Beerschot sist med två stackars poäng. Ett litet ljus i tunneln uppenbarade sig för de lilaklädda värdarna via skörden borta mot Westerlo innan uppehållet, Tom Reyners är ett yrväder som behöver fortsätta på samma spår. Anderlecht har fem poäng upp till täten efter att boysen från Bryssel varit kryssbenägna och delat på skörden i hälften av fallen. Truppstatusen är prekär hos Anderlecht, lillebror Hazard och Janne Vertonghen är avbräck som inte skojas bort i en handvändning. I skrivande stund är tvåan upptrissad i 74 procent, så kan vi inte ha det. Solklar helgardering.

6. Bari – Catanzaro X
På tal om kryssbenägenhet kommer vi osökt till Stadio San Nicola. 2-4-2 lyder Baris resultatrad inför helgens festligheter. Yksel Osmanovskis forna förening lirade 1-1 i Cremona inför uppehållet och när Catanzaro gästade förra säsongen blev det 2-2. Besökarna i blodröd skrud spelade lika på två när de tog emot Modena senast. Catanzaro är det mest broderliga brödraskapet i Serie B med sina fem splittpotter på åtta rundor och på resande tass är de segerlösa sedan början av april. 1X.

7. Córdoba – Cartagena 1
Kryss och såna trista prylar finns inte på Cartagenas repertoar. Zebrorna har käkat sju torskmackor och blossat på två segercigarrer under hösten. På Estadio Nuevo Arcángel slår hästdjuren från Murcia ur underläge men kan man besegra Racing Santander på grönvitt gräs är ingen uppgift omöjlig i Segundan. Córdoba är förlustfria inför sina fanatiska fans men har två klena insatser i ryggen, krysset mot Albacete samt ryggläget i derbyt mot Granada. Utgångsettan backas upp per omgående!

8. Newport – Chesterfield 2
Slutklämmen hämtas från brunkarna i den engelska fjärdedivisionen. Kombattanterna på Rodney Parade har lika många poäng, 15, efter elva omgångar. Att Newport haft maximal utdelning statueras av att de släppt in näst flest baljor i klassen. County har förlorat lejonparten av kamperna och går en mustig kväll till mötes mot sin bättre bemedlade tabellgranne. Chesterfield startade säsongen svajigt men har kommit på rätt köl under höstens gång. Fem raka poängplock synas hos de så kallade Soffpotatisarna. I lördags mot topplaget Notts Co var Will Grigg on fire, brinner besökarna på samma sätt under fredagen är trepoängaren i hamn. Tämligen trolig tvåa.

Stugans superspik!

⚽️  Dortmund
2-0 mot Eintracht Frankfurt och 7-1 mot Celtic är exempel på höstens resultat på Signal Iduna Park. Bundesligas hemmatabells härförare kan fredagsmysa till fullo när den tafatta nykomlingen St. Pauli springer in i den gula väggen.

Stugans kupongrensare!

💥  Beerschot
Både Cartagena och Beerschot är viktiga att inkapacitera. Den belgiska bataljen är inte så ojämn som Jupiler Leagues tidiga tabell gör gällande.

108 rader
1. Leeds – Sheffield United 1×2
2. Dortmund – St. Pauli 1
3. Alavés – Valladolid 1
4. Monaco – Lille 12
5. Beerschot – Anderlecht 1×2
6. Bari – Catanzaro 1x
7. Córdoba – Cartagena 1×2
8. Newport – Chesterfield 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100