Topptipset 22/10-24

Underbara Champions League är åter på agendan. Topptipset smäller upp hela sju tillställningar från den tyngsta av turrar. Nästan alla hemmalag är stora favoriter, några elefanter ser ut att vara fallfärdiga. Krydda finns i form av en kvarts mille i extrapengar!

Spela gärna Topptipset tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr.  Läs mer om hur Topptipset fungerar här.

⏰  Spelstopp Topptipset: 20.59
📈  Radförslag: 108kr

1. Real Madrid – Dortmund 1
Lilla Lille skulle vara en munsbit för Real Madrid men mesta mästarna gick på pumpen i Frankrike. Rättvist, sett till underliggande statistik. Frustrationen gjorde att Kylian Mbappé fräste iväg till Stockholm för att genomföra ifrågasättningsbar sängbrottning. Sedan nederlaget mot Lille har Marängerna tappat två defensiva brickor i Carvajal och Tchouameni, då går inte Don Carlos kompani säkra mot vårens finalmotståndare. Dortmund har laddat om efter silverpengen genom att kliva upp i tabelltopp av Champions Leagues nya format. Tio fullträffar på två fighter är tung tobak även om Club Brugge och Celtic inte är Real Madrid. Rensartvåan måste med på direkten.

2. Aston Villa – Bologna 1
Vincenzo Italiano hade ett omöjligt uppdrag när han tog över spakarna i Bologna. Thiago Motta var helgonförklarad, truppen blev sönderköpt och bredd finns inte till att hävda sig på flera fronter. En uddamålsvinst mot Monza för en månad sedan är den enda zippen på segerns sötma som Bologna fått i höst. Aston Villa sopade mattan med Young Boys i Bern och erövrade en rejäl skalp mot Bayern München, förvisso en flaxartad sådan. Att Unai Emerys kattdjur är vassa i lejonkulan är ett faktum, endast Arsenal har vunnit här i PL sett till det senaste halvåret. Sunda streck ger spikad etta.

3. Arsenal – Shakhtar Donetsk 1
William Saliba bajade i det blå skåpet i lördags. Arsenal hade knappast lagts på rygg i körsbärslunden om inte brassen dragit på sig en utvisning efter en halvtimme. 2-0 mot PSG i senaste CL-arrangemanget på Londons rödvita matta var desto mer rättvisande för The Gunners nivå. Inkluderar vi förra säsongens spel i denna celebra turnering noteras Mikel Artetas armada för 5-1-0 i London. Shakhtar Donetsk hade inte en sportmössa mot Atalanta på neutral plan och lyckades inte få hål på Bologna i Italien trots en straffspark. Ukrainarna är fjärran från den nivå de höll för ett tiotal år sedan. Senast Shakhtar mötte Arsenal i London hade östeuropéerna med sig Srna, Willian, Douglas Costa och Mkhitaryan, ändå blev det 5-1 till britterna. Stålspik!

4. Juventus – Stuttgart X
Derbi della Khedira! Juventus har en brutalt bra organisation med Thiago Motta som arkitekt. “Den gamla damen” har släppt in ett(!) mål på åtta omgångar i Serie A. I CL har Mottas mannar däremot släppt in tre baljor på två rundor, förvisso med vinster likväl. Till italienarnas nackdel talar att de var det sämre laget mot RB Leipzig, att keepern Di Gregorio är avstängd och att Bremer/Gonzáles har skadat sig. Med dessa kort på hand måste man se Stuttgart som ett allvarligt hot på Allianz Stadium. Sebastian Hoeness herrar har förtjänat mer än den pinne de skrapat ihop på drabbningarna med Marängerna och Malmös banemän från Prag. Krysset först, resten sedan.

5. PSG – PSV Eindhoven 1
Bradley Barcola har blommat ut till Kylian Mbappés arvtagare. När PSG 4-2-triumferade mot Strasbourg i helgen var Barcola alldeles magnifik. Det finns inga uppgifter om att virvelvinden från Villeurbanne har varit på Stureplan och förlustat sig heller så där har Luis Enrique en bra byggsten i sitt parisiska drömbygge. PSG fick en lavett av Arsenal i London men på Parc des Princes lyder säsongens facit 5-0-0 med tillhörande målskillnad 17-4. Det ligger inte i PSV Eindhovens natur att minimera riskerna, tulpantrojkan tillämpar alltid totalfotboll, något som gjorde att Peter Bosz pojkar åkte på en 3-1-smäll i Turin. Nuvarande 57 procent på ettan är smakfullt!

6. Sturm Graz – Sporting 2
Viktor Gyökeres tyckte inte det var kul med totalfotboll i Eindhoven. Sporting löste med nöd och näppe 1-1 mot PSV, goe Gurkan tyckte planen på Philips Stadion var undermålig. Mot Sturm Graz i förra säsongens Europa League gjorde den svenske pansarvagnen mål både hemma och borta när portugiserna inkasserade dubbla vinster. Till österrikarnas fördel skall sägas att de sedermera lyckades lugga blivande mästarna Atalanta. Sturm Graz har inlett höstens Europaspel klent men 5-0 mot CL-kollegan Salzburg i Bundesliga vittnar om kvalitet när det klaffar. Här anar vi ugglor i mossen. Rubbet in och rensarkneg.

7. Girona – Slovan Bratislava 1
Näst sist i den 36 lag långa CL-serien ligger Slovan Bratislava. Hockeyvurmarna från Slovakien lär ha lärt sig något från trippen till Celtic Park, det funkar inte att vara så vidlyftig på den här nivån. Girona var utspelade i Paris men borde ha fått med sig något från 3-2-förlusten mot Feyenoord. Katalanerna slipper stångas med slovakernas pulserande mittfältsnav Kucka, å andra sidan har Girona en lång lista med gubbar som haltar runt i rehabrummet. Krysset hakar på för att stöka till det bland bongarna.

8. QPR – Coventry 2
Sist och minst är ett bottenmöte i brunkarnas paradis, The Championship. Sju respektive åtta poäng på tio rundor är inte mycket för världen men faktum är att både QPR och Coventry presterat i paritet med lag på den övre halvan. De himmelsblå gästerna hade stolpe-ut på Deepdale i helgen och ska bära favoritkepsen på Loftus Road där Coventry vunnit två säsonger i rad. QPR har käkat torskmacka i fyra raka fall och inte vunnit sedan derbyt mot Luton i augusti. Segernollan är intakt för The Hoops efter fem arrangemang i The Big Smokes blåvita vrå och lär så förbli i minst 90 minuter till. X2.

Stugans superspik!

⚽️  Arsenal
Efter cirkus en kasse i sammanlagd xG, inklusive straff, mot Bologna och Atalanta finns inget att be för i norra London mot en av Champions Leagues titelkandidater. Shakhtar har inte en sportmössa i den engelska huvudstaden.

Stugans kupongrensare!

💥  Dortmund
Svampcupens serieledare förtjänar maximal respekt efter att ha bombat in tio baljor på två duster. Visst är mesta mästarna en fällbar favorit när de ställs mot vice mästarna i en saftig sluggerfest.

108 rader
1. Real Madrid – Dortmund 1×2
2. Aston Villa – Bologna 1
3. Arsenal – Shakhtar 1
4. Juventus – Stuttgart 1×2
5. PSG – PSV Eindhoven 1
6. Sturm Graz – Sporting 1×2
7. Girona – Sl.Bratislava 1x
8. QPR – Coventry x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100