Europatipset 5/6-24

Tre vänskapslandskamper inleder veckans Europatips och vi ska titta till tre nordiska landslag där endast ett ska sticka till Tyskland. Under natten spelas ännu en landskamp i USA där förberedelserna för Copa América är i full gång. I övrigt är det mycket svenskt och flera matcher saknar odds i skrivande stund. En noggrann analys är ändå gjord och 13 rätt finns i kikarsiktet.

Spela gärna Europatipset tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr Läs mer om hur Europatipset fungerar här!

📍 Lunchstream på onsdag kl 13.00 med Adam & Bengan!

⏰  Spelstopp Europatipset: 18:59
📈  Radförslag: 128/864kr

1. Danmark – Sverige 1
Danmark laddar inför EM och Kasper Hjulmand har i vanlig ordning med sig en solid trupp. Defensiven känns urstark och mittfältet arbetar hårt. Den där riktiga spetsen framåt saknas kanske, men Rasmus Höjlund har visat i både landslaget och Manchester United att han har kapacitet att bära offensiven på sina axlar. Sverige längtar mest efter semester och den enda som verkligen bryr sig om denna matchen är Jon Dahl Tomasson som knappast vill bli förnedrad på Parken. Stryk får han, och vi, dock mot ett bättre Danmark. Ettan spikas.

2. Norge – Kosovo 1
Norge har i vanlig ordning med sig en trupp där skickliga spelare som Berge, Ödegaard och Haaland blandas med direkt svaga kort. Denna klassblandning är en anledning till att norrmännen inte lyckades ta sig till EM. Det spretar åt för många håll och backlinjen känns inte helt stabil. Kosovo är visserligen inget extra, men de sliter alltid hårt för varandra och försvararna Rrahmani och Vojvoda hade båda gått rakt in i den norska truppen. Framåt är det främst Muriqi och Zhegrova som ska göra det och jag utesluter inte en knall i Oslo. Helst alla tecken där tvåan betalar magiskt.

3. Belgien – Montenegro 1
Montenegro har vare sig med Marusic eller Savic till denna samling och då är de rejält försvagade defensivt. Det är inga bra förutsättningar när ett offensivt viktat Belgien står på andra sidan. Värdnationen blir spännande att följa i sommarens EM. Lukaku är fortfarande det offensiva navet som allting kretsar kring, men han är inte ensam där fram längre. Trossard, Doku, Bakayoko, Lukebakio och Openda är alla duktiga pjäser som älskar att utmana sin försvarare. Mot ett försvagat Montenegro kan detta bara sluta på ett sätt. Ettan spikas.

4. Oskarshamn – Jönköpings Södra 2
Oskarshamn har sämst expected points i Ettan Södra och mot slutet har de börjat sjunka i tabellen efter en start där de fick med sig alldeles för mycket poäng. Senast mot Eskilsminne fick Oskarshamn en kanonstart när Tesfay tryckte in två baljor, men det blev ändå inga poäng efter en skånsk vändning. En förlust som mycket väl kan ha satt sig på självförtroendet. Jönköpings Södra är ett av seriens allra största krislag, men i detta småländska derby ska de ses med vettig chans att lösa poäng. Bra värde på högersidan innebär X2.

5. Viggbyholm – Karlberg 2
Viggbyholm och Karlberg låg i samma serie i fjol. Då slutade Viggbyholm sexa medan Karlberg vann och därmed tog steget upp till Ettan. Nu möts de i ett kval mot Svenska Cupen. Gästerna har haft en tuff vår men har ett högre tempo i kroppen och kliver in som favoriter. I fjol tog de bara en pinne på denna arena, men det bör skilja mer mellan lagen nu. Viggbyholm huserar i Täby och har blivit nollade i två raka matcher i sin tvåa. Det finns en överhängande risk för att värdarna blir nollade igen. Tvåan spikas.

6. Ytterhogdal – Frösö 1
Ytterhogdal är den tredje riktigt stora favoriten efter Norge och Belgien och visst har värdarna sett helt okej ut i Division 2 Norrland. Arrangören, som kommer från landskapet Hälsingland men länet Jämtland, har nätat tio gånger på sina fem hemmamatcher hittills. De tre senaste omgångarna har dock alla slutat med förlust och nu streckas ändå ettan lite väl högt. Frösö har tagit poäng i tre av sina fyra senaste omgångar och när Lucksta slogs tillbaka med 6-2 stod Isaac Mokoka för ett hattrick. En spelare att hålla ögonen på nu också. Jag utgår från ettan, men stannar den över 80 procent välkomnas garderingar. X2 sätter trots allt fart på utdelningen.

7. Juventude – Goianiense X
Nykomlingsmöte i Série A där Goianiense, eller Atlético GO som de också kallas för, inledde säsongen svagt med en poäng på fem omgångar. Närmast kommer gästerna dock från en 2-0-seger mot en annan nykomling, Vitória. En fin insats där en viss Vagner Love, som är så gammal så att han har spelat med invaliden Pontus Wernbloom, nätade. Gubben kan än, det är tydligt. Juventude har bara vunnit en av sina fem matcher hittills och är inget extra. Hemmaplan spelar stor roll, men här blir ettan lite väl högt streckad. Då är det X2 som lockar mest.

8. Cuiabá – Vitória 1
Cuiabá har haft en mardrömsstart på säsongen med fem raka förluster och inte ett enda inprickat mål. Insatsen senast mot Internacional (0-1) var dock inte så pjåkig. Rutinerade Bruno Alves styrde försvaret på ett förtjänstfullt sätt då och nu gäller det bara att Clayson och hans offensiva vänner har siktet rätt inställt. Bättre segerchans får inte Cuiabá för Vitória är inte alls bra. Gästerna är nästjumbo och dras med mängder av skador. Dessutom har de två spelare på botbänken och jag tror att Vitória får ännu en tuff kväll. Cuiabá får äntligen jubla åt både mål och seger. Ettan spikas.

9. Mexiko – Uruguay 1
Marcelo Bielsa kallas för galningen av en anledning. Nu har han valt att ta ut sin trupp till det kommande Copa América lite i taget. Till denna vänskapsmatch i Colorado tar Bielsa endast med sig 16 spelare. Giménez, Ugarte, Bentancur och Núnez hör till de största namnen, men Valverde och Araújo är två av flera stjärnor som saknas. Mexiko har däremot med sig full trupp och jag tror att sombrero-gänget kommer att dominera händelserna på plan relativt tydligt. Vettig etta på neutral plan.

10. KIF Örebro – Brommapojkarna 2
KIF Örebro ser inte alls bra ut och är fast i bottenskiktet av Damallsvenskan. 0-0 mot Piteå och 0-1 mot AIK är ändå steg i rätt riktning. Faktum är att de endast är två matcher där KIF har torskat med mer än uddamålet. Försvaret sitter ihop helt okej, men det finns mer att önska av det offensiva spelet. Brommapojkarna har kommit längre i sin process och bland annat har Ellen Toivio och Sara Olai klivit fram med två mål vardera. BP ska gälla som favoriter, men knappast så stora som streckningen gör gällande. Gardera därför från start, helst hela vägen.

11. Torslanda – Ljungskile 1
IFK Göteborgs-produkten Filip Ambroz var nästan överallt när Ljungskile överraskande nog tog en pinne av serieledarna Falkenberg i senaste omgången av Ettan Södra. Han behöver kliva fram igen för LSK har i ärlighetens namn en ganska anonym trupp till sitt förfogande. Torslanda står på samma poäng som Ljungskile och har visat gott gry mot slutet med poäng i tre av sina fyra senaste omgångar. Fyra spelare från Nya Zeeland finns i truppen och den kolonin gör mycket nytta för hemmalaget. Värdarna är nykomlingar på den här nivån, men på hemmaplan gillar jag Torslandas chanser. 1X testas.

12. Motala – Kumla X
Vi flyttar ner ett steg till Division 2 Norra Götaland som är den serie som Torslanda vann i fjol. Motala huserar nuförtiden här efter att ha åkt ur Ettan under hösten. Starten i tvåan har inte heller varit vad Motala hade hoppats på. Sex raka omgångar utan seger är en oroväckande tendens och här får värdarna klara sig utan avstängda Abdul Aziz. Kumla har inlett säsongen bättre och även fast jag tycker att Motala har en tydligt bättre trupp så gillar jag rensarpotentialen till höger. Missa inte X2 även om alla tecken känns bäst.

13. IFK Östersund – Bergnäset 2
IFK Östersund är mycket fågel eller fisk efter tio omgångar av Division 2 Norrland. Fyra segrar, ett kryss och fem förluster finns på kontot efter tio spelade omgångar. Nu har nio mål prickats in på de två senaste matcherna och mot Täfteå lyckades IFK vända 0-1 till 3-1 under matchens sista kvart. Sami Talsi är stekhet och kan mycket väl hitta nätet igen. Bergnäset har samtidigt åtta segrar och två förluster på sina tio matcher och går som tåget just nu. Tvåan är också en vettig utgång, men i ett möte mellan två lag som vägrar att kryssa så är ettan en vettig gardering, åtminstone på större system.

Stugans superspik!

⚽️  Cuiabá
Vitória är nykomlingar och dras med en skadelista lång som telefonboken. När två spelare nu dessutom är avstängda så är gästerna chanslösa. Cuiabá tar sin första seger och gör sitt första mål för ligasäsongen.

Stugans kupongrensare!

💥  Kosovo
Norge har ett par superstjärnor men precis som Sverige så sitter inte laget ihop. Kosovo viker aldrig ner sig och kommer ge vårt västra grannland en match. Den lågt streckade tvåan får inte missas.

128 rader
1. Danmark – Sverige 1
2. Norge – Kosovo 12
3. Belgien – Montenegro 1
4. Oskarshamn – Jönköping x2
5. Viggbyholm – Karlberg 2
6. Ytterhogdal – Frösö 1x
7. Juventude – Goianiense x2
8. Cuiabá – Vitória 1
9. Mexiko – Uruguay 1
10. KIF Örebro – BP x2
11. Torslanda – Ljungskile 1x
12. Motala – Kumla x2
13. IFK Östersund – Bergnäset 2

864 rader
1. Danmark – Sverige 1
2. Norge – Kosovo 12
3. Belgien – Montenegro 1
4. Oskarshamn – Jönköping x2
5. Viggbyholm – Karlberg 2
6. Ytterhogdal – Frösö 1×2
7. Juventude – Goianiense x2
8. Cuiabá – Vitória 1
9. Mexiko – Uruguay 1
10. KIF Örebro – BP 1×2
11. Torslanda – Ljungskile 1x
12. Motala – Kumla 1×2
13. IFK Östersund – Bergnäset 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100