Europatipset 7/7-24 | 3 Miljoner JP

Den allsvenska återstarten ges tidigt fokus på söndagens Europatips. En double van Damme från Göteborg och Malmö står till buds innan fotboll från Norge, Finland och Brasilien följer upp. Jackpotten från Svenska Spel står på tre miljoner och det finns god anledning att löpa linan ut innan sommar, sol och semester tar vid. Analysen lyder enligt nedan – mycket nöje!

Spela gärna Europatipset tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr Läs mer om hur Europatipset fungerar här!

⏰  Spelstopp Europatipset: 16:29
📈  Radförslag: 128/864kr

1. GAIS – Hammarby 1
Hammarby har sina rötter på söder, de är arbetarklass, de är den riktiga varan, de är allt annat än plast. Av allt att döma har grönvitt dock gått och blivit ett utpräglat konstgräslag. Med moder jord under fötterna har de inte vunnit en enda kamp under året och det är ett problem inför mötet på Gamla Ullevi. Rent generellt är bortaspelet som helhet ett aber. Erabi är förvisso tillbaka efter långvarig frånvaro men vårens stora succélag GAIS blir tufft emot ändå. Göteborgarna har tagit Allsvenskan med storm och Wengbergs högerkant har varit bästa i serien. Framåt utgör Coope-Love och Ahl-Holmström ständiga hot. Fem raka hemmasegrar har det blivit sedan premiären mot BP och visst streckar vi från vänster även denna gång.

2. Malmö – Halmstad 1
Malmö FF är bäst och därmed basta. De himmelsblå har fler strängar på sin lyra än alla andra allsvenska lag och en fullständigt överlägsen trupp därtill. Henrik Rydström är en tränare som bygger spel och som gör det framgångsrikt. Även när MFF inte är på topp finns en grund att stå på och en lägstanivå med förmåga att mala. Inte minst när det vankas spel på Eleda Stadion. Halmstad är ett mycket begränsat lag som visserligen gör det bra sett till förutsättningarna men som också spelar ett spel under Mange Haglund som går att hitta i division 4. De förlorade med 0-4 i det förra inbördes mötet på hemmaplan i cupen och kommer inte lyckas bättre i återstarten. Ettan spikas oavsett procent.

3. Haugesund – Sarpsborg 1
Vidare mot baggarnas förlovade land. Norska Eliteserien är åter i spel sedan någon vecka tillbaka och det har sett ut ungefär som väntat på totalen. En stor skillnad för just Sarpsborg är dock att de lyckats bli av med firma Billborn/Björklund. Tränarduon lyckades inte alls i den blåvita dressen på andra sidan gränsen och lämnade laget på nedflyttningsplats. I första matchen under nye Michelsen föll man med 1-2 mot suveräna Bodö/Glimt senast och även om det inte är något att skämmas för finns mycket jobb att göra. Haugesund blir ännu en tuff uppgift. Värdarna är målsnåla så det förslår och har vunnit två av de tre senaste hemmavid. Defensiven är en garanti och jag tror det räcker till åtminstone en pinne i detta sexpoängsmöte. 1X.

4. Ham-Kam – Tromsö 1
Tromsö lyckades med det omöjliga och vann en bortamatch. Givetvis var det mot jumbon Sandefjord. Även om det var ett trendbrott är det knappast en trend.
Norges sämsta lag var både bättre och brände en straff. Tromsö är ett utpräglat hemmalag och dito Ham-Kam blir svåra att tas med utan avstängde Erlien. Herrarna från Hamar avslutade våren med en hemmaseger mot serieledande Bodö/Glimt och en knapp förlust mot tabelltvåan Brann. I sommarpremiären på Briskeby Arena är de rättmätiga favoriter. Ettan är en tänkbar singel.

5. KFUM Oslo – Viking 1
Det svenska folket har inget horn i sidan på Vikingarna. Tvärtom streckas gästerna stenhårt på resan till huvudstaden. Det är till viss del förståeligt sett till formen i absolut närtid men knappast sett till kapaciteten i stort. För fyra omgångar sedan, innan Viking hade en period med idel “lätta” matcher, låg lagen jämsides sett till poäng och KFUM drog det längsta strået vad gäller målskillnad. I grunden är detta två ganska jämna lag och detta förväntas således bli en jämn match där hemmaplansfördelen lär spela sin roll. Inte minst då gänget från Stavanger har för vana att tappa poäng i bortaborg. När Oslos Johannes Nuñez kommer farandes i fin målform är den överstreckade tvåan tecknet att undvika. 1X.

6. Molde – Lilleström 1
Jakten på Bodö/Glimt och Brann i toppen tabellen har börjat. Vad gäller de förstnämnda är det svårt att se Molde komma ikapp, Kjetil Knutsens regerande mästare är för bra, men baggarna från Bergen är ett överkomligt byte. Att de tar sig jättemycket närmare i och med hemmamötet mot Lilleström är däremot inte helt givet. Förstestriker Guldbrandsen är out och även om Eriksen/Eikrem hittar lägen från sin offensiva mittfältsposition är det ensidigt och lättare för Lilleström att plocka upp. Gästerna är ett stabilt lag som inte gör bort sig och resultatraden 2-2-2 sett till de senaste sex inbördes visar samma sak. Ettan garderas med kryss.

7. Rosenborg – Odds 2
Rosenborgs kräftgång fortsätter. Den före detta nordiska dominanten hittar inte rätt vare sig på eller utanför planen och är inte i närheten av ett nytt guld. Vårsäsongen stängdes med blott en enda seger på de avslutande åtta omgångar och återstarten har fortsatt i samma anda. 2-4-förlusten mot Viking var i underkant efter att Ola Saeter, en man som annars vet hur man njuter, putsat siffrorna med en straffspark på stopptid. Mot tabellgrannen Odds BK är det långt ifrån säkert att värdarna studsar tillbaka. De tillresta är ett starkt kollektiv som har spets i Midtskogen/Ingebrigtsen och som visar gott gry med fyra raka utan förlust. X2 rensar fint och finns med från start.

8. Mariehamn – Haka 1
Streckstrid väntar i Finland (och Åland) där fem pinnar fattas Mariehamn i jakt på Haka, som innehar den sista “slutspelsplatsen”. Ska öborna ha en chans är en förlust otänkbar, helst behöver de vinna. Förutsättningarna är hyggliga. Hemmamatcher är Mariehamns absolut starkaste gren och det visades återigen mot HJK. Vore det inte för ett självmål hade Adam Larsson, som gjorde värdarnas mål då, luggat serieledaren på poäng. Haka brukar ha problem bortavid i allmänhet och på ön, där de förlorat tre raka försök, i synnerhet. Etta, eller möjligen 1X.

9. KuPS – Gnistan 1
Gnistan agerar som en typisk nykomling. Inledningen var pigg och full av positiva resultat, men ju längre säsongen lidit ju svårare har de haft att plocka poäng. Gästerna från Åggelby når tvåsiffrigt vad gäller antalet insläppta mål de fyra senaste omgångarna och den enda bärgade poängen under perioden kom mot jumbon Lahti efter en kvittering i matchminut 90. Tabelltvåan KuPS, med blåvittprodukten Kristopher Da Graca i truppen, är minst en nivå upp. Värdarna kommer närmast från en fin cupseger mot EIF, som omgången innan slog ut HJK, och ska givetvis gällas som tydlig favorit även nu. Den hårt streckade ettan garderas först på större system.

10. Cruzeiro – Corinthians X
Storlaget Corinthians har varit i lite gungning under inledningen av den brasilianska ligasäsongen. I grunden är de inte ett lag för botten men det räcker som bekant inte med bara ett tungt namn, det måste göra på banan också. Av närtida matcher att döma verkar de fattat galoppen. De senaste två veckorna har The Great Team, som värdarna också kallas, tagit poäng i tre av fyra matcher och förutom segern mot Vitoría – signerad tvåmålsskytten Garro – natten till i fredags sticker bortapinnen mot topplaget Atléti Paranaense ut. Ett starkare motstånd än formsvaga Cruzeiro. Värdarna har förlorat samtliga matcher bortsett en under samma fjortondagarsperiod och är definitivt inte i sitt bästa slag. Ettan ogillas norr om 55 procent.

11. Goianiense – Paranaense 1
Möte atleter emellan när Athletico Goianiense tar emot Atlético Paranaense. De hemmahörande fick ge sig mot ett starkt RB Bragantino senast men får ändå antas ta med sig en hel del positivt från den tuffa bortamatchen. Inte minst hängde målmannen Luiz Fernando in ännu en balja. Paranaense gick på pumpen hemma mot ett brandskattat Sao Paulo i en mycket svag insats ungefär samtidigt och står däremd kvar på blott en seger på sina sex senaste matcher. Paranaense – och tvåan de representerar – överskattas enormt på Estádio Antônio Accioly och finns inte med i mina tankar.

12. Juventude – Gremio X
Skevert värre blir det även i Caxias do Sul, Rio Grande där Juventude överstreckas något alldeles extra. Märkligt inte minst med tanke på att de förlorat tre av sina fyra senaste matcher, i vilka de släppt in två mål per 90 minuter i snitt. Nykomlingen är medioker, om detta bör det inte råda några tvivel i min bok. Gremio var med och högg på ligatiteln i fjol och är ett lag av helt annan, klart högre kaliber i grunden. Cristian Pavón, en alldeles vidunderlig anfallsvärvning i Football Manager cirka anno 2012 till 15, nådde inte riktigt de höga europeiska höjder som förutspåtts men är alltjämt en av Séria A:s allra bästa. Han är inte ensam i toppen och när vänstersidan reas ut är X2 ett drag att fira in semestern med.

13. Vitória – Criciúma 1
När Allerrandro drog sitt andra mål på straff fyra minuter från slutet var poängen nära förestående för Vitória. Någon bortaseger mot Corinthians blev det dock inte, och faktiskt inte heller någon poäng. Surt såklart, men ny bra chans ges ändå
hemmavid där formen är finfin och där viktige Leo Naldi återvänder från utvisningsbåset. Criciùma har ett erkänt namn i Yannick Bolasie men med tanke på hur typiskt brasiliansk bortaformen ser ut (inget vidare) tror jag de får svårt att vinna här. Ettan först.

Stugans superspik!

⚽️  Malmö FF
Klasskillnad råder i Malmö där stadens ljusblå lag inte kommer ha några problem att avfärda ett mycket begränsat Halmstad BK. Ettan betvivlas ej.

Stugans kupongrensare!

💥  Gremio
Juventude blir på tok för stora favoriter mot ett i grunden klart bättre Gremio. När svenska folket stirrar sig helt blinda på tabellen öppnas ett drömläge i högerled. Det missar vi inte!

128 rader
1. GAIS – Hammarby 1
2. Malmö – Halmstad 1
3. Haugesund – Sarpsborg 1x
4. Ham-Kam – Tromsö 1
5. KFUM Oslo – Viking 1x
6. Molde – Lilleström 1x
7. Rosenborg – Odds x2
8. Mariehamn – Haka 1x
9. KuPS – Gnistan 1
10. Cruzeiro – Corinthians x2
11. Goianiense – Paranaense 1
12. Juventude – Gremio x2
13. Vitória – Criciúma 1

864 rader
1. GAIS – Hammarby 1x
2. Malmö – Halmstad 1
3. Haugesund – Sarpsborg 1x
4. Ham-Kam – Tromsö 1
5. KFUM Oslo – Viking 1x
6. Molde – Lilleström 1×2
7. Rosenborg – Odds 1×2
8. Mariehamn – Haka 1x
9. KuPS – Gnistan 1
10. Cruzeiro – Corinthians 1×2
11. Goianiense – Paranaense 1
12. Juventude – Gremio x2
13. Vitória – Criciúma 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100