Speltips Stryktipset

Stryktipset 13/1-24

Cupspel och 1.20-oddsare vart man än låter blicken vila över kupongen är sällan något som vi poolspelsfantaster uppskattar. Så inte heller denna gången, men det bästa av situationen, det ska vi göra!

Efter att över en natt förvandlats till en grönsak den föregående veckan så uteblev min krönika då undertecknad inte såg annat än takbjälkarna ovanför sängen på flera dagar.

Tillbaka med nyfunnen gnista den här vändan med andra ord, tyvärr till en kupong som lämnar mycket att önska. Den är extremt favorittung och utdelningsbeloppet löper stor risk att bli lågt i slutändan.

Vad som dock talar lite i vår favör är att det trots allt är cupmatcher som ska spelas. Hade det varit ligaomgång med dessa oddsen hade med stor sannolikhet nästan ingenting justerats framåt spelstopp. Nu kan ändå relativt mycket ske i takt med att dessa lågoddsare förhoppningsvis roterar en del mot klart sämre motstånd.

Spikar går det att hitta många den här veckan såklart. Match 1 är också kupongen största favorit i Chelsea, men jag avvaktar där tillsvidare. Jag kan nämligen mycket väl tänka mig att det är här Pochettino roterar kraftigt i brist på andra möjligheter med ett utsatt ligaläge och semifinal i Carabao runt hörnet.

Istället petar jag initialt ner Hull som spik. Tigrarna fortsätter vara solida vilket man definitivt inte kan säga om bortalaget i Birmingham. De blåklädda gästerna sparkade i dagarna Wayne Rooney och har verkligen satt klubben i en stökig sits med sina högst märkliga beslut denna säsongen. Här tror jag både motivation och klass står i ettans favör.

Spiktvå blir mer defensiv och landar på Southampton. De rödvita roterar säkert en del här men det ska spela föga roll när man är, troligen, The Championships mest spelskickliga lag och får besök av ett flera klasser sämre Walsall. Jag ser 75-80% bollinnehav för Saints framför mig och en komfortabel seger i slutändan.

Skrällar kan man gräva fram överallt den här veckan. Det är dock svårare att hitta exakt vad man ska plocka bort så här tidigt. Varningens finger höjs primärt för Middlesbrough från min sida.

Nu kör vi!