Stryktipskrönikan 6:e Juli

Stryktipset 6:e juli

Kvartsfinaler i såväl EM som Copa America när lördagens stryktips, tyvärr utan jackpot, ska synas.

I jakt på 13 rätt den här lördagen så inleder i varje fall jag med att spika Van Dijk, Gakpo och resten av grabbarna i Nederländerna. Jag hade de orangea som outsider inför årets mästerskap och nu är spelplanen helt vidöppen. Turkiet, följt av England/Schweiz i semi får anses vara en guldchans, som jag tror man tar.

Spik två blir också relativt defensiv när Colombia möter skrällgänget Panama. De förstnämnda vet inte hur man förlorar en fotbollsmatch längre och jag såg sista gruppspelsmatchen mot Brasilien. Colombia var helt, och jag menar verkligen HELT, överlägsna. Brasilien behövde vinna för att undvika ett möte med Uruguay, men fick istället inte låna bollen i stort sett på hela matchen.

Colombia ser brutala ut och Panama är för dåliga på alla vis, även om man gjort ett sensationellt mästerskap hittills.

Skrällen? Uruguay är just nu en skräll oddsmässigt mot Brasilien. Den måste med oavsett streck. Brasilien har inlett VM-kvalet rekorduselt och den här Copan, hittills, har varit riktigt dålig. Kryss mot Costa Rica och totalt utspelade mot Colombia är inte skrämmande.

Uruguay lär dock bli +30% på strecken, så istället tar vi DC United som veckans skrälldrag!

📌  Vill du lära dig mer om Stryktipset, kan du göra det här!

Vänligen notera att dessa tidiga tankar är välanalyserade, men kan förändras framåt matchstart i takt med att ny information uppkommer och när odds och streck förändras.


Spikarna

⚽️  Nederländerna

De orangea ser förlusten mot Österrike till trots väldigt trevliga ut detta mästerskap. Kanske hela mästerskapets mest frejdiga offensiv och på pappret har man faktiskt en helt galet fin backlinje också.

Reijnders har varit snuskigt fin i sin spelfördelande roll på mitten och det där är nog en gubbe som kan börja få en hel del kontrakt på bordet framåt hösten om han fortsätter på den inslagna vägen.

Turkiet gör ett lysande EM hittills men enda gången man verkligen satts på prov var trots allt mot Portugal, och då såg det riktigt stökigt ut.

Just stökigt har varit ledordet för Turkiet och tyvärr bestämde sig Demirals två hjärnceller att börja bråka med varandra efter matchen mot Österrike, vilket nu leder till att han efter sina två mål och väldigt bra fotbollsmässiga insats senast, är avstängd mot Nederländerna.

Jag tror Turkiet har gjort sitt i detta mästerskap och nu med än mer strul i försvarsslinjen, så ska Nederländernas silkeslena offensiv få göra lite vad man än behagar! Vi får trots allt inte glömma att Österrike radade upp högkaratiga målchanser rakt ut i 90 minuter senast mot Turkiet.

⚽️  Colombia

Colombia har inte förlorat en fotbollsmatch på över två år och efter att ha kikat på deras fight med Brasilien här om natten så är det lätt att förstå. Brasilien, fotbollsnationen numero uno, fick inte låna bollen i en match de gulgröna verkligen egentligen behövde vinna. Colombia körde över brassarna på alla plan och är verkligen en rejäl kandidat till titeln i Copan i år.

Panama skrällde sig vidare, mest tack vare att Timothy Weah i USA fick hjärnsläpp av högre nivåer och bestämde sig för att dela ut en högerkrok en kvart in i matchen med Panama.

Panama har dock gjort det bra, men här ska resan ta slut. Det är för stor skillnad på dessa bägge lagen och så länge Colombia bara håller sig kyliga mot ett väldigt hårt (snudd på fult) spelande Panama, så är mycket vunnet.

James och gänget städar av Panama!

Bubblare: Columbus, Flamengo

Skrällen

⚽️  DC United

MLS är generellt en liga med väldigt mycket målchanser och mål. Ett par få lag är aningen mer solida än resten och de lagen springer oftast iväg med finalplatserna framme i slutspelet senare i höst.

Här har vi två väldigt icke-solida lag. DC United har tio raka utan seger nu och således kan vi med all säkerhet räkna med galen överstreckning på Orlando. De lila-klädda är dock ganska risiga dom också och absolut inga jag tänker hålla i handen när strecken skenar iväg.

DC må ha haft en hemsk rad ett bra tag nu, men statsen antyder ändå att man haft en hel del oflyt i många av matcherna. Senast mot Cinci kunde man lika gärna vunnit och dessförinnan slet man med sig ett kryss mot ett bra Red Bulls.

DC ligger sist i ligan av en anledning men Orlando är ärligt talat inte långt framför, trots fem placeringar i tabellen. Det skiljer nämligen bara fyra pinnar.

Min tro är att DC kan bli hela rundans mest spelvärda streck och här ska tvåan jobbas kopiöst framåt småtimmarna!

Bubblare: Uruguay, Inter Miami

Ett stort lycka till alla. Nu kör vi!

/ Adam