Topptipset 5/7-24

Inget ont som inte har något gott med sig, sa kupongkonstruktören som grät blod över att lämna Irland. Vi ska sätta tänderna i ett Topp som löper från fredag till lördag och inkluderar samtliga kvartsfinaler i EM. Mötet mellan Spanien och Tyskland är en av alla underbara karameller!

Spela gärna Topptipset tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr.  Läs mer om hur Topptipset fungerar här.

⏰  Spelstopp Topptipset: 17:59
📈  Radförslag: 144kr

1. Spanien – Tyskland 1
Dödens Grupp har fått sin dolkstöt genom slutspelsträdet i EM 2024. Dödens Gren är direkt dräpande i all sin prakt, det är sorgligt att skiljas från antingen Yamal och Williams eller Musiala och Kroos redan under fredagskvällen. Spanien har imponerat mest av samtliga nationer hittills, inte minst mot bakgrund av vilka elefanter som skövlats i turneringens begynnelse. Tyskland blir likväl La Rojas mustigaste uppgift längs vägen mot första rödgula guldet på tolv år. Die Mannschaft var lika vassa som spanjorerna i Qatar när 1-1 landade på tavlan, man vill knappast utelämna värdnationen i Stuttgart. Pennan löper från väst till öst snabbare än Toni Kroos hinner avsluta sin karriär.

2. Portugal – Frankrike X
På tal om att gråta blod är Cristiano Ronaldo värd en statyett i ämnet självgodhet. CR7 har sumpat allt i sin väg förutom sin andra straff mot Slovenien i åttondelen. Ingenting talar för att Roberto Martínez ska ta sitt förnuft till fånga och sätta sin grinolle på kvisten. Till Portugals fördel talar att det rödgröna bygget i övrigt dryper av klass, med en superstabil defensiv kan man alltid gneta sig till en ny straffläggning. Frankrike har inte heller imponerat, i synnerhet inte deras fixstjärna Mbappé. I likhet med sina banemän från EM 2016 har Les Bleus sett betydligt bättre ut bakåt än framåt, enda bollen som trillat in bakom Mike Maignan är en av de två straffarna från Doktor Dowski. Krysset hägrar. Vid gardering tillkommer tvåan.

3. England – Schweiz 1
Vad säger anglofilerna, har ni fått nog nu. Det var i grevens tid som Jude Bellingham cyklade in kvitteringen mot Slovakien och visade att han har ett könsorgan av maräng. England har inte imponerat överhuvudtaget men är åter favoriter till guldet med hänsyn till glidmedlet på Livets Gren. Schweiz fick Italien att se ut som Bari i åttondelen men Bellingham och Kane lär ställa andra frågor till Yann Sommer än vad El Shaarawy gjorde. I skrivande stund har fler lagt sina ägg i ostbutiken än i fishkorgen, då blir valet enkelt för en värdejägare. Etta.

4. Nederländerna – Turkiet 1
Livets Gren, rapade Ronald Koeman och käkade upp Rumänien som om de vore en enrummare i Red Light District. Xavi Simons och Cody Gakpo behövde inte misströsta över varken Memphis Depays strumprullare eller den Atléti-ratade LeBron-wannabeens slocknade lyster. De Oranje har hög höjd när de får sin totalfotboll att flöda men när de enda skördeoffren stavas Polen och Rumänien är man knappast något livsfarligt kebabspett i näbben på Turkiet. De rödklädda fick Ralf Rangnick att sätta sin gegenpress i vrångstrupen. Vincenzo Montella tvingas avvara flåbusarna Kokcü/Yüksek men går plus i slussen till utvisningsbåset när Hakan Calhanoglu återkommer likt en alfaörn som svävar hem till ungarna i sitt bo. Ettan och tvåan behöver varandra på Olympiastadion.

5. Hammarby – AIK 1
Damallsvenskan har gått riktigt bra för Hammarby med tanke på hur många guldgrävare som försvann i vintras. Regerande mästarinnorna ligger tvåa i tabellen vid viktoria i hängmatchen. Bajen ståtar med fyra raka segrar, däribland en 2-0-vinst mot AIK i det vändande mötet på Skytteholms IP. Gnaget var inte i närheten av att hota sina grönvita systrar för två veckor sedan och har följt upp med två klena insatser mot Piteå. De fem senaste derbydusterna mellan Bajen och Gnaget visar resultatraden 5-0-0 med tillhörande målskillnad 13-1. Bank deluxe.

6. Piteå – Linköping 1
På det blågula rikets nordligaste elitarena finns höga förväntningar på publikfrieri. Piteå var i Östergötland för en knapp månad sedan och käkade 2-4-torsk i en svängig historia. Linköpings tidiga ledning i lejonkulan gjorde att östgötarna kunde ligga på rulle mot norrländskorna, då är Tandberg och Kapocs rena rama Gakpo. Sedan Piteås tripp till tabellgrannen i Linkan har de rödvitrandiga skördat tio av tolv möjliga poäng. Alla tecken.

7. IFK Norrköping – Kristianstad 2
Östergötlands andra representant i Damallsvenskan håller på att etablera sig på högsta nivå. IFK Norrköping gör sin andra säsong i finrummet och återfinns på en solid plats i mittens rike. Fetaste fjädern Tor-Arne Fredheims hatt haffades när Peking dräpte sin rival i derbyt. Kristianstad är nio poäng rikare än östgötarna efter tolv rundor och trivs riktigt gott utanför Låtsasdanmark. Tvåan är trolig men inte rolig i nuvarande skepnad, 73 procent. Gaffeln tillämpas i hopp om en duktig knall.

8. Venezuela – Kanada X
Jonathan David har gjort Kanadas enda mål på 270 minuters jox med trasan i Copa América. Har man en defensiv av stål räcker Davids löd långt, Lönnlöven är klara för en på förhand oviss kvartsfinal mot Venezuela efter att ha landat som grupptvåa bakom Argentina. Fernando Batistas venezuelaner gjorde rent hus i sin grupp men omgivningen var klen, turneringens klart svagaste uppsättning. Darwin Machís sitter på de anklagades bänk i kvarten för La Vinotinto som på oklara grunder är rejält favoriserade på denna bong. X2.

Stugans superspik!

⚽️  Hammarby
Kvalitet, tabell, form, inbördes möten och allt annat talar för en enkel vinst för Bajen. Det går inte att komma runt att den här kupongen är en sjurätters.

Stugans kupongrensare!

💥  Turkiet
Turkarna gjorde samma sorts kebabsås av Österrike som Österrike gjorde av Holland. EM-kvartarnas enda rejäla underhund ser allt annat än ogiftig ut.

216 rader
1. Spanien – Tyskland 1×2
2. Portugal – Frankrike x2
3. England – Schweiz 1
4. Nederländerna – Turkiet 1×2
5. Hammarby – AIK 1
6. Piteå – Linköping 1×2
7. Norrköping – Kristianstad 12
8. Venezuela – Kanada x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100